Служебните коли след приключване на работния ден ще нощуват на паркинга на „Цанко Церковски“ 2. Това заяви кметът Генчев по време на днешното заседание по време на въпросите към него и отговорите му. Въпросът как се движат служебните коли, има ли инцидент с возило, управлявано от заместник-кмет и специално внимание на возилото с № 4848, постави съветник Ивелин Петров.
Съветникът попита по какъв регламент се движат служебните коли, обръщайки специално внимание на въпросното с регистрационен номер 4848, което е забелязвано на какви ли не точки из страната. „Не е ли редно тези коли, чиято поддръжка се плаща с пари на данъкоплатците да нощуват на паркинга на Общината?“, заяви Петров.
Катастрофата на заместник-кмета е станала по време на негово служебно пътуване, а не по време на частно, заяви Генчев. Заместник-кметът бързал в съботния ден за среща с управата на Норвежкия финансов механизъм, за да кандидатства Общината с проект пред нея, обясни още кметът. Има издадено командировъчно, което е показано на полицията след катастрофата.
Автомобила не возят само мен, но и членове на общинска администрация, обясни още Генчев във връзка с возилото с № 4848. Но обеща да вземе предвид предложението на съветника служебните коли, които не возят кмета да нощуват на служебния паркинг.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.