24 май е най-българския празник – денят, посветен на вечния стремеж към знанието. Това се казва в поздравлението на кмета Генчо Генчев по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Уважаеми дейци на просветата,
изкуствата и културата,
Поздравявам ви с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
24 май е най-българския празник – денят, посветен на вечния стремеж към знанието. Този ден ни дава повод да се преклоним пред великото дело на Кирил и Методий и да си спомним за техните ученици, които извършиха подвиг в името на българския език и род. Днес вървим по пътя на познанието, който те откриха за нас. Нека крачим горди по него, защото той ни отвежда към по-светли бъднини.
Пожелавам на всички дейци на просветното и културно поле да пожънат много успехи, да се къпят в лъчи от духовна светлина и да извисяват българското слово на висотата, на която ни го завещаха двамата братя!
На добър час на българското образование, наука и култура!
Честити празник!

г-р Генчо Генчев
Кмет на община Свищов