Кметът Генчев даде официален старт на първия етап на ремонта на стадион „Академик“, видя Актуално Свищов.
Ремонтните дейности започват веднага като ще се работи първо в съблекалните на спортно-административната сграда, заяви пред „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“, градоначалникът. По този начин няма да се попречи „студентите“ да играят домакинските си срещи пред местната публика.

Дейностите по подобряване условия за спорт в Свищов и общината са целенасочени, подчерта пред събралите се спортни деятели и представители на фирмата изпълнител и фирмата, която ще осъществява строителния контрол. В момента се разработва и проекта за втория етап на ремонта на стадион „Академик“. Кметът Генчев изрази надежда до лятото той да бъде входиран и да получи финансиране по програмите за ремонт на спортни съоръжения в страната.

В заключение Генчев пожела на фирмата изпълнител безаварийни дейности и до юни – юли ремонтът да приключи.

    • Актуално Свищов припомня: Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първи етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“. На 14 декември община Свищов подписа договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта за реконструкция и модернизиране на спортна база „Академик Свищов“.
      Средствата в размер на близо 450 хиляди лева са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“. С финансирането ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап, предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.