Община Свищов се присъединява към поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива Часът на Земята, което ще се проведе на 23 март 2024 г. събота, от 20:30 до 21:30 часа. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Във връзка с инициативата, в Свищов ще бъдат символично изгасени светлините на административната сграда на Общината и някои забележителности, и паметници на културата в централната част на града.

Тази година WWF призовава да създадем „Най-важния Час на Земята“!

В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата. Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим. Часът на Земята 2024 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия.