С клуб на добротворците „Ангелски сърца“ учениците и учителите на СУ „Николай Катранов“ се включват в най-мащабното ученическо доброволческо състезание „Купата на героите“, инициирано от „TimeHeroes“ – най-голямата платформа за доброволчество в България. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Инициативата е на учителите в целодневна организация в прогимназиален етап и в нея вече са привлечени 70 ученици от пети, шести и седми клас, заредени с голям ентусиазъм.
На 24 януари 2023 г. в Актовата зала на училището се проведе първата среща и стартира първата мисия на създадения от учениците и учителите доброволчески клуб „Ангелски сърца“. Тя е в синхрон с обявената януарска мисия в платформата „TimeHeroes“ – „В едно с природата“. На срещата ученици и учители, заедно с образователния медиатор в СУ „Николай Катранов“ г-жа Десислава Янкова и ръководителя ИКТ г-н Николай Георгиев, дискутираха как всеки може да допринесе за опазването на околната среда.
Катрановци редовно се включват в кампаниите за почистване, разделно събиране, рециклиране на отпадъци, като освен това инициират редица собствени екоинициативи. През последните години по програмите „eTwinning“ и по „Erasmus+“ в СУ „Николай Катранов“ са реализирани 5 международни проекта за живот с нулеви отпадъци, в двора е монтирано съоръжение за домашно компостиране, а благодарение на спечелен проект към министерството на околната среда и ПУДООС, от миналата година в училището функционира и модерна метеостанция за проследяване качеството на въздуха.
Героите в клуб „Ангелски сърца“ са в пълна готовност да доброволстват и да бъдат личен пример за съучениците си и за децата от Свищов. Очаквайте продължение с новите им мисии!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.