Когато тръгнахме по площадите обещахме нулева толерантност към корупцията. Законът за КПКОНПИ се бавеше шест месеца, за съдебната реформа, за европейския прокурор, заяви в началото на пресконференцията премиерът Кирил Петков, пише Дир.бг.
Днес стана ясно, че този вододел е тук – между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях, заяви премиерът.
„Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН“. подчерта той.
Искам да благодаря за огромната смелост на хора като Радостин Василев, който през последните месеци се бореше с всички сили да пребори мафията в спорта, заяви премиерът. Днес аз видях едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към един бивш певец, допълни Петков.
България има шанс. Мафията загуби коалиционния си партньор, допълни Петков. Разчитам, че този тип смелост ще бъде заразителен и в този парламент ще имаме мнозинство от хора, които казват „Не“ на мафията, каза министър председателят.
Държавата трябва да се управлява от народни представители, които идват всеки ден на работа в тази сграда, а не от сценаристи, бивши премиери в джипки или почетни председатели от сараи, заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.
Мафията загуби възможността да загуби правителство. От тук нататък думата е на народа, каза Василев.
Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще имат смелостта да застанат ясно на страната на народа. Ако не се събере такова мнозинство, отиваме на избори, допълни Асен Василев.
Това правителство трябва да поведе битката срещу мафията и конституционно тази битка зависи от достатъчно подкрепа в парламента. Ако я няма тази подкрепа, трябва да отидем на избори, смята Асен Василев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.