Председателят на управителния съвет на най-голямата работодателска организация в България – КРИБ, Кирил Домусчиев, стана част от елита на американския бизнес, пише Дир.бг.
На 22 март Huvepharma беше представена като най-новия член на Консултативния съвет към Президента на Търговската камара на САЩ във Вашингтон.
Беше проведен обяд в чест на Кирил Домусчиев, даден съвместно от бившия президент и главен изпълнителен директор на Камарата на САЩ Томас Дж. Донохю и Посланик Карол Б. Халет, съветник в Камарата на САЩ. Сред присъстващите бяха висши директори на Камарата и избрани членове на Борда.
Кирил Домусчиев се обърна към събралите се, като подчерта необходимостта от насърчаване на повече чуждестранни инвестиции от Европа в Съединените щати, и особено от България, за укрепване на трансатлантическите връзки и стимулиране на нови отношения.
Като член на Консултативния съвет на Президента, Huvepharma ще има глас в ексклузивните сесии на Камарата по икономически, сигурност, регулаторни и търговски въпроси с водещи експерти, държавни служители и членове на Конгреса.
Посланик Халет подчерта как бизнес опитът на Домусчиев в България, ЕС и Съединените щати съответства на мисията на Камарата за насърчаване на по-широки трансатлантически бизнес връзки за стимулиране на икономическия растеж тук, у нас, и в Европа.
Huvepharma USA стартира през 2005 г. и разполага със заводи и изследователски центрове в шест американски щата: Арканзас, Колорадо, Флорида, Мисури, Небраска и Северна Каролина. Тя е със седалище в щата Джорджия.
През 2019 г. Домусчиев получи отличието „Почетен гражданин на Небраска“ заради направените от „Хювефарма“ инвестиции в щата. Година по-рано пък компанията бе отличена от кмета на Сейнт Луис, Мисури, с наградата „Бизнес на годината“ за подпомагане на икономическото развитие на града.