Казусът с изграждане на гараж на улица „Патриарх Евтимий” 99 стигна до Административен съд – Велико Търново, научи Актуално Свищов.
ПРЕДИСТОРИЯТА
На 3 май над 120 души от две улици се обявиха срещу даденото разрешение за изграждането на гараж. Живеещите на улица „Патриарх Евтимий“ 99 и улица „Петър Парчевич“ остро възразяват на становище от 19 април 2022 година на главния архитект Юлиан Павлов. Неговото решение, живеещите определят като „незаконосъобразна, нецелесъобразно, неправилно и необосновано“.
ТЕМИДА
Днес 125 свищовлии получиха депеши от Административен съд – Велико Търново. В документа се казва, че по тяхното възражение е образувано дело. Същото обаче, за да влезе в съдебна зала, следва живущите да платят административна по 10 лева на човек. Освен това всички те трябва да обосноват своите претенции пред съда като страни по казуса. Това трябва да сторят в 14-дневен срок, който почва да тече от днес, когато хората са уведомени. Ако това не стане делото ще бъде прекратено и в сила си остава разрешителното дадено от главния архитект.
РЕАКЦИИТЕ
Живущ и подписал възражението каза, че няма да се плати въпросната административна такса. А тяхното искане е свързано единствено с желанието децата от района да има къде да играят.
От община Свищов коментираха, че ще изчакат решението на съдебната инстанция.