Седем медала – 2 златни, 3 сребърни и два бронзови завоюваха каратистите от СК Алеко на международен турнир, в който участие взеха над 650 състезатели, научи Актуално Свищов.

Вчера в старата столица се проведе първа международна купа Етър, където над 650 състезатели от България и Румъния премериха сили и умения по карате. Града на Щастливеца бе представен от 15 състезатели и трима съдии от Карате клуб Алеко.
Най-малкият участник 5-годишната Никол Маринова откри състезанието като след две изиграни срещи в дисциплината ката завоюва бронзовия медал. Успехите на нейните съотборници Боян Маринов и Самуил Цветанов не закъсняха и след като победиха цялата категория над 20 деца се срещнаха на финала , където съдиите отсъдиха първото място за Самуил, а второто за Боян. Това е целта ни във всяка една категория, в която имаме повече от един състезател, да се срещнат на финала коментира треньорът Верони Маринов.
Иван Ангелов също завоюва златен медал в дисциплината кумите при момчетата и се открои с динамичната си игра и умела тактика. Иван за първи път участва на състезание в дисциплината кумите и веднага направи впечатление, че успя да спази самообладание и след указанията на треньорите си, завършвайки без загуба
Маргарита Тодорова е поредния състезател, който с изтънчената си и умела тактика изведе името на града ни до финала, на който по средата на двубоя успя да пробие защитата на противничката си и отбеляза точка. В последната секунда в края на срещата Маги изпусна един от ударите на противничката си с крак в главата, който я нареди на второто място и сребърен медал в дисциплината кумите при момичетата. „Изключително съм доволен от резултата на Маргарита, защото той е плод на много труд и упоритост от нейна страна, именно тази една секунда време деляща я от златния медал ще донесе на Маргарита допълнително опит и осъзнатост, че концентрацията й трябва да бъде през цялото време на срещата, коментира Верони Маринов.
Александър Георгиев се открои с изключително зрелищен финал и след многобройните си победи по време на неговата категория завоюва сребърния медал в дисциплината кумите при момчетата.
Състезателната форма се повишава с всяко изминало състезание и всяка изминала тренировка, развитието му върви в правилната посока коментираха от треньорския щаб.
След успешно приключилия турнир следва подробен анализ на изиграните срещи на всички състезатели, откриването на грешки и отиграването им в зала, категорични са треньорите на децата Стефан Петков и Верони Маринов. Голямата им цел тепърва предстои, а именно Националното първенство през месец април.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.