Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май, предава БНР, пише вестник „Сега“. 
В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България. „След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза още Карадайъ.
Делегацията на ДПС е на посещение в Р Турция, съобщава ДПС на сайта си. Тя включва още евродепутата Атидже Вели, народните представители Рамадан Аталай, Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова, Елхан Кълков и Мюмюн Мюмюн, представителя на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу и представителя на ДПС за район Мармара Лютви Йозгюр.
„Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, е цитиран да казва още Карадайъ. И допълва: „Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.