Ученици от четирите училища в община Ценово активно се включиха в благотворителната кампания за събиране на капачки и кенчета, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Съвсем естествено, че най-ентусиазирани бяха малчуганите от началния курс. Преди няколко месеца в по-големите села бяха монтирани и контейнери за събиране на капачки. Дори сред учениците в Ценово започна негласно съревнование за повече събрани опаковки. Всеки месец класът-победител получава купа. В края на учебната година ще бъде обявено крайното класиране, а за първенците ще бъде подготвена приятна изненада.
В съботния ден за Русе отпътува един бус, натоварен с чували. По-големи ученици се включиха в акцията по товарене и разтоварване. Крайният резултат се оказа повече от обнадеждаващ. От община Ценово за благотворителната кауза бяха предадени около 150 кг капачки и 10 чувала с кенчета. По този начин учениците от общината дадоха своята лепта за закупуване на петата детска линейка. Доброто дело бе увенчано с грамота за дарение на учениците и общината.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.