Непредумишлено убийство – така определя продаването на фалшиви сертификати бизнесменът Андрей Бъчваров, от когото тръгна информацията за издаването и в последствие стана ясно, че в схемата е замесен кандидат-депутат от НФСБ.
„Подех кампания в социалните медии и предложих финансово възнаграждение. Обсъжданият сигнал ми се стори по-адекватен и започнах внимателно да го проучвам“, каза бизнесменът пред NOVA.
Мотивът за постъпката му бил както личен, така и обществен. „Личният – мой близък почина в ситуация, при която го заразява човек, казващ, че е ваксиниран“, обясни Бъчваров.
Той разкри, че е нямал никаква идея, че зад схемата с фалшивите сертификати стои кандидат за депутат. „Той не беше много умен. Беше се скрил във Viber, а в WhatsApp излизаше лицето му – името и фамилията му“, посочи бизнесменът.
„Надявам се, че този казус няма да се политизира. Благодарение на вашите усилия изпратихме съобщение до лекарите, които си позволяват да правят това нещо, че те са уязвими. Правя го от уважение към труда на хората, които реално се борят със заразата“, добави той, пише Дир.бг.
Посланията след разкритата схема, каза Бъчваров, са първо към лекарите – „Не го правете, ще ви хванем!“ и към хората, които си издават фалшиви сертификати.
„При разплитането на този случай ще излязат всички, които са съучастници и са платили с пълното съзнание да използват фалшив сертификат. Тези хора участват в опит за непредумишлено убийство“, категоричен е бизнесменът.
Малко по-рано в коментар на скандала лидерът на партията Валери Симеонов е заявил пред телевизията, че още утре ръководството се събира, за да изключи Величко Георгиев от партията. Георгиев ще бъде призован и да се откаже от кандидатдепутатското си място.
От офиса на главния прокурор Иван Гешев са потвърдили, че вече е задвижено свалянето на имунитета му.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.