6-членно семейство – баба, майка и 4 деца, бедстват в созополското село Равна гора, предаде БНР. Семейството живее в порутена къща без ток и вода. Съседи призовават за помощ. По инициатива на кмета на Созопол Тихомир Янакиев е започнала благотворителна кампания за осигуряването на електроуреди на семейството.
През лятото 33-годишната Димитрина с 4-те си деца се премества от Средец в къщата на майка си в созополското село Равна гора. Жената получава като помощ от социалните служби 50 лева на месец, разказва бившият кмет и съседка на семейството Иванка Бинчева:
„Те живеят в един коптор буквално. В жилището живее бабата Лиляна, Димитрина, трите ѝ малки деца и синът й Тошко.“
Преди седмица кметът на Созопол Тихомир Янакиев е помогнал семейството да получи дърва за огрев.
„Те нямаха дърва, всъщност аз им давах цял месец дърва и се чудех какво ще стане като почне студеното. Господин Янакиев на следващия ден докара дърва, донесе храна и обеща, че ще прекара ток и вода, по начин, който ще бъде законен“, разказа Бинчева.
В момента в община Созопол се провежда благотворителна кампания в помощ на Димитрина и нейните деца.
„Всички са информирани, събират се телевизори, перални, тръби за довеждане на водата до вкъщи, елха искам да докараме, децата да се радват“, каза бившата кметица. Според нея, сега най-важно е община Созопол да помогне на майката Димитрина да започне работа, за да може семейството да получава някакви средства.

Сн.: община Созопол

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.