Четвърта година вече управата на Свищов надува балона наречен – индустриална зона. Всичко започна през лятото на 2018 година, когато Министерството на отбраната се отърва от 330 декара терен и го предостави за стопанисване на управника на „Цанко Церковски“ 2.
През октомври тогавашния местен парламент единодушно даде голямото начало на чудото – ДУНАВСКИ ИНДУСТРИАЛЕН ТЕХНОЛОГИЧЕН ПАРК СВИЩОВ. От този храст единственото, което изскочи бе обзавеждането на офис на голямата фирма, назначаването на щат на приближени до управляващата търговска коалиция ГЕРБ, БСП, ДПС и подобни сдружения по търговски интереси… А, назначен бе и Борд на директорите – така от „Цанко Церсковски“ 2 не казаха какви пари са отишли за това.
Докато кметът Генчев, печално известен като Генчо Хазарта, а в последно време и като познатия на Данчо Масажиста, защото прекарва свободното си време в хотел „Рамада“ и неговата партньорска шайка в управлението симулират дейност в Белене направиха нещо реално – ИЗГРАДИХА ДЕСЕТ ЦЕНТРАЛИ, ПОЛЗВАЩИ СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ.
В края на миналата година стана ясно, че индустриалната ЗОНА ЩЕ Е ГОТОВА… 2027 година – ако искайте вЕрвайте, но това е записано в Плана за интегрирано развитие на община Свищов. Пак тогава стана ясно, че 37 МИЛИОНА ОТИВАТ ЗА това чудо. Единственото реално свършено до момента – освен назначените на хранилка е, че почна усвояването на едни хиляди левове за изготвяне на Подробен устройствен план на терена. Сумата е за над 100 хиляди лева, както коментираха злите свищовски езици – с тези пари може да се направи ПУП не само на 300 декара, а на цялата община… Като знаем колко прозрачно, открито и честно се харчат парите последните повече от шест години – отговорът е във въпроса на заглавието…
Алетксандър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.