Деца са принуждавани да се включат в благотворителна инициатива. Този сигнал достигна до Актуално Свищов.

“Изпращаме Ви тази снимка, ако имате възможност да проследите тази кампания. Имаме информация от други градове, че домовете за стари хора са държавни и такива кампании са необичайни. Съмненията ни са, че някой политик ще си ги добави като негова заслуга на предстоящите избори. Поздрави и приятен ден.

Това е снимано в училище „Н. Катранов “ и изискват от учениците всеки да направи дарение”.

Ето и коментара от визираното училище:

Категорично изразявам несъгласие с направения коментар от Вашия читател.

Клуб „Ангелскки сърца“ съществува втора учебна година в СУ „Николай Катранов“.

Дейността му е част от инициативата „Купата на героите“ – най-голямото доброволческо състезание на училищата в България, организирано от TimeHeroes.

Миналата година клубът организира над 10 добротворчески мисии, състезавайки се с 40 клуба от страната и се класира на шесто място.

През настоящата учебна година клубът продължава с нови мисии. Идеята е да възпитаме у децата и младите хора ценности и емпатия, да ги научим да бъдат толерантни и съпричастни към другите.

Настоящата мисия е по повод 19 октомври – Деня на благотворителността и месец октомври, когато се чества и Деня на възрастните хора – затова е с насоченост към тази група от обществото.

Координаторите на клуба се с свързаха с управителите на местните социални заведения / ЦНСТСХ „Св. Иван Рилски“ и Дом за стари хора „Мария Луиза“/ относно нуждите в институциите. Така се стигна и до кампанията за събиране на санитарни консумативи, участието в която – подчертавам, е изцяло доброволно.

В края на седмицата събраните консумативи ще бъдат предоставени в институциите от представителна група на членуващите в клуба учители и ученици.

Моля да успокоите Вашия читател, че в тази благородна мисия няма политическа намеса.

Бъдете здрави и вярвайте в доброто!
Христина Борисова,
заместник-директор СУ “Николай Катранов”