Покрай драмите с БФС си спомних как преди само два месеца имах удоволствието да се запозная с един от големите български футболисти, легендата на „Академик“ Петър Станков.

На 74 години „Бате Пепи“ долетя специално от Швейцария за учредяването на сдружение „Площад Алеко“ в Свищов. В една малка зала, в един изчезващ град, пред скромна публика от съмишленици държа дълга и прочувствена реч за огромната си любов към България и Свищов, която го крепи през годините в чужбина. През сълзи пожела да помогне с каквото и както може за каузата на сдружението, за спорта и младите, и за град Свищов, който рязко се обезлюдява.

Един човек, от когото струеше искрена болка за състоянието на България и желание да помага както и с каквото може, въпреки преклонната си възраст. Без постове, без власт, без облаги.

Та седя и си мисля за двата пътя, по които една легенда на футбола, или на каквото и да било, може да поеме. Как можеш да остаряваш – като Петър Станков, или като Боби Михайлов. И кое накрая, когато хората си спомнят за теб, всъщност ще си е заслужавало повече.
Кристиян ШКВАРЕК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.