От моя дом се получава включване, защото всички входове на телевизията са блокирани и не можем да защитим позициите, заради които нашите гласоподаватели са ни изпратили в парламента. Това заяви в „Панорама“ Йордан Цонев от ДПС. Той се включи в предаването от дома си, тъй като заради участието му част от протестиращите срещу връщането на хартиената бюлетина дойдоха пред БНТ. Той се обърна към протестиращите, че протестът е хубаво нещо, но не когато се пречи на другите да работят, съобщи БНТ.
Според Цонев ДПС защитават последователно своята позиция от 2016 г., като защитават гласуване със скенер машини, тъй като по думите му при този начин на гласуване се елиминира субективния елемент в гласуването. С тези машини се гласува във Венецуела и няколко секции в Брюксел, в Европа хартиената бюлетина е легитимна, заяви Цонев.
Изтъкна, че от ДПС казват, че не трябва да има гласуване само с хартия без машина, а също трябва да има броене, което да валидира резултата от машината. Той призова да бъде подкрепено машинно гласуване, каквото има в САЩ, а не такова, каквото е във Венецуела.
По думите му избирателите на ДПС искат да има редовно правителство, както и избирателите на доста от другите партии. Изтъкна, че кризите в страната могат да бъдат решени само с решаването на политическата криза.
Когато има редовно правителство, зад него стои мнозинство, което носи отговорност за мерките. За да има решаване на проблемите, което очакват хората и бизнеса, трябва да има политически сили, които да носят отговорност за решенията, заяви Цонев.
Той влезе в размяна на реплики с Даниел Лорер, който също беше гост в предаването, като каза, че когато е било взето решението за машинно гласуване, от ДПС са били против и не са го подкрепили, тъй като го определят като порочно с точно тези машини.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.