След поражението от Вихър (Славяново), което остави отбора точно над зоната на изпадащите, клубът реши да се раздели с треньора Роман Тафраджиев, който няма да води днешната тренировка, научи Актуално Свищов. От клуба заявиха, че вече работят по намирането на нов треньор и името му ще бъде оповестено в най-скоро време. Припомняме, че Роман пое отбора в края на 2022 като основна цел с неговото привличане бе да се надстрои постигнатото в детско-юношестката школа, като същевременно се стабилизират изявите на мъжкия отбор.

Ето и изявлението от клуба:

„Уважаеми приятели на футбола в град Свищов,

Роман Тафраджиев пое тима в несъмнено тежък момент в развитието на Академик. С неговото „акостиране“ дойдоха и амбиции отборът да стане по-сериозен фактор в Северозападната трета лига и именно поради тази причина направи силна селекция през паузата. До този момент обаче представянето на тима не отговаря на амбициите на „студентите“.

След пет изиграни кръга през пролетния дял, отборът спечели само точка и е вече на две от зоната на изпадащите.

Раздялата с Роман Тафраджиев е по взаимно съгласие, а уважаваният специалист оставя на своя наследник оптимално работеща Академия с над 160 редовно трениращи деца и юноши – рекорд в историята на Академик и град Свищов и атестат за свършеното от него до момента.

Всички в Академик благодарим сърдечно за направеното от Роман и му желаем успех в бъдещите начинания!

Завинаги един от вас!

Емил Перушанов,
Председател на УС
Академик Свищов“

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.