„Ще участваме самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, подкрепени с присъединени към нас граждански организации, както и от отделни личности с кауза. От самото си създаване, „Изправи се България“ защитава социални, политики, антикорупционни каузи, както и такива срещу некоректни работодатели, монополи и пр.“ Това каза пред медиите, лидерът на „Изправи се България” Мая Манолова, след като заедно с активисти на партията внесе в ЦИК нужните документи за участие на предстоящите избори. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на партията.
По думите на Манолова, хората са се отвратили от безпринципни коалиции на уреждачи, създадени за власт и пари. „ Време е за истинска социална алтернатива, за лява партия, която стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, пенсионерите, хората с увреждания, земеделските производители, самотните родители, жените и пр. „Изправи се България“ е на социалния дневен ред на българските граждани. Затова си поставяме няколко цели. На първо място – голяма трудова реформа и безапелационно увеличаване на доходите на работещите българи. На следващо място си поставяме да изтрием една червена линия, и това е линията на бедност. В момента над половината пенсионери и работещите бедни са под тази линия на бедност. Затова ще искаме категорично повишаване на доходите, но не догонващи инфлацията, а увеличение, което да осигури издръжката на живот, която за домакинствата е 1260 лв. на всеки работещ член“, каза Мая Манолова.
Лидерът на „Изправи се България“ беше категорична, че партията си поставя още за цел още да бъде намалена цената на бензина и дизела до нива от 2,50 лв., спекулата с цените да се накаже, да бъдат замразени битовите сметки на енергийно бедните хора, както и да бъде дадена 100% компенсация на хората от държавата за скочилите сметки за газ, парно, ток, вода и пр.
„Ние сме за таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят свирепите есен и зима, битка срещу монополите, озаптяване на ЕРП-та, Топлофикациите, ВиК дружествата, банките и бързите кредити, частните съдебни изпълнители, колектори и пр. Всичко това е подчинено на нашата основна цел, а именно нов тип държава, която да е на обикновените хора, а не на олигарсите. Тази цел може да бъде постигната от бойци, биткаджии. Такива сме от „Изправи се България“. Политиката ни е пълна с гастрольори, позьори и еднодневки. Има нужда от бойци, хора, които да защитават каузите на българския народ. Очакваме на предстоящите избори българите да гласуват за тези, които могат да им свършат работа и ще отстояват битката до край, да гласуват в своя полза. Ние сме на барикадата от години и ще се преборим с предизвикателствата с тежките кризи, които заливат българския народ.
„Изправи се България“ внесе за участие на изборите в ЦИК 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.