Изпълнители от Северна Македония на „Фолклорен извор 2023″. В първия фестивален ден се очаква силно присъствие на изпълнители от Република Северна Македония. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Освен Сашко Велков и неговия оркестър, концерт ще изнесе и „ЗГ Градски хор Щип 2019″ от гр. Щип, в състава на който ще влязат специално за участието си в Царевец Лина и Драган Костадинови. За дуета между брат и сестра, станали особено популярни в Македония и извън нея ще пишем в отделна публикация.

Градският хор на Щип ще изнесе рецитал на 3 август (четвъртък) след приключване на конкурсната програма около 20.00 ч., в летния театър на с. Царевец.

„ЗГ Градски хор Щип 2019″ е смесена формация от 11 изпълнители. Репертоарът им се състои предимно от македонски народни и популярни песни. Дейността на хора е съсредоточена на територията на град Щип и близките общини, но също така участва във фестивали във и извън Македония. Самостоятелните концерти на хора се характеризират с разнообразен репертоар и инструментални изпълнения на живо. Целта на „Градски хор Щип 2019″ е да предаде любовта към музиката и да популяризира македонския фолклор.

Художествен ръководител и диригент на хора е Блаже Лазаревски.