Днес бе даден официален старт на изграждането на модерно спортно съоръжение в СУ „Цветан Радославов“, видия Актуално Свищов.

Средствата за начинанието са осигурени от община Свищов и от програма Красива България. Общата стойност по проектното предложение „Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов“ възлиза на 368 541,00 лв., от които 128 989,00 лв. ще бъдат финансирани от Проект „Красива България“ и 239 552,00 лв. собствен принос на Община Свищов. Изпълнител на проекта е фирма Бор.

Следвайки своята политиката, насочена към осъвременяване на материалната база на учебните заведения на своята територия, община Свищов до септември трябва да реализира поредно проектно предложение по Проект „Красива България“, насочено към реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“, коментира кметът Генчев. Актуалното състояние на обекта налага необходимост от работа за обновяване и модернизиране на дворното пространство на училището и изграждане на спортна площадка с нови уреди, и подходяща настилка. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение. Необходимите ремонтни дейности са насочени към това, да се създадат благоприятни и безопасни условия за образователна, спортна и развлекателна дейност на децата и по този начин да се повиши качеството на получаваното образование.

Официален старт на дейностите по проекта дадоха кметът Генчев и десекотласникът Дейвид Радков, капитан на отбора по хокей на трева, който е държавен шампион.

Проектното предложение предвижда изграждането на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол, както и изградени трибуни и монтирани седалки. Заложено е също така спортната площадка да се огради с висока ограда с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори.

Актуално Свищов припомня, че по Проект „Красива България“, през 2019 и 2020 година Общината реализира две проектни предложения, за подобряване на социалната и спортна инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, а през 2021 г. реализира проект за ремонт на фасада и ограда на ДГ „Слънчо“ в Свищов.