Катер на „Гранична полиция“ и рибари издирват 70-годишен моряк, паднал зад борда във водите на Дунав край Русе, предаде БНТ. Той е бил капитан на кораб, собственост на русенска фирма, която се занимава с дърводобив по островите. Инцидентът е станал вчера по обяд при лошо време и силен вятър.
Eкипажът на плавателния съд е разчиствал терен за бъдещо залесяване.
Кап. Иван Жеков – директор на „Речен надзор“ – Русе към „Морска администрация“: „По предварителна информация при маневриране, големи чукани, които са характерни за такова ниво на реката се заклинват в перата на кораба, той губи управление. Екипажът от капитан и моряк слизат в лодка и правят опити да освободят перата, тоест механизма, който управлява кораба. Времето е много лошо, вълните са високи и при една такава вълна, удря лодката в кораба и капитана пада зад борда. Не е било възможно да бъде открит“.
Веднага е подаден сигнал на тел. 112.
Милка Георгиева: „Линейка пристига за инцидент с човек, който се дави. След което и от „Гранична полиция“ хора дойдоха, катер имаше изпратен.
Капитанът е с над 20-годишен опит във фирмата. Не е ясно обаче дали по време на инцидента и бил със спасителна жилетка.
Кап. Иван Жеков: „По принцип познава работата, но вероятно малко се е предоверил на своите възможности и не се е съобразил с лошото време“.
От фирмата отказаха коментар с обяснението, че се води разследване.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.