Олимпийската шампионка по карате от Токио ’2020 – Ивет Горанова, която се обучава в Стопанска академия „Д. А. Ценов” по специалност „Икономика на търговията”, постигна отлични резултати и на студентската скамейка. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Академията. За 4-годишния период на обучение тя постигна среден успех 5.83, а на държавния си изпит днес, с който придобива ОКС „бакалавър”, получи отличен 6.00.

В годината на своето дипломиране, свищовската студентка, която е първия български състезател по карате, участвал в Олимпийски игри, получи и приза „Студент на годината” в категория „Спорт” от класацията на Националното представителство на студентските съвети в Р България за изминалата 2023 г.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.