Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели сребърен медал в категория до 55 кг „кумите“ на 57-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Газиантеп (Турция), съобщи gong.bg.
Студентката в Академията в Свищов, която постигна четири победи по пътя си до спора за титлата, загуби на финала от олимпийската вицешампионка Анжелика Терлюга от Украйна с 3:11.
Горанова победи Терлюга на финала на олимпийските игри в Токио 2020 с 5:1 и спечели златния медал.
Това е шести медал от голямо първенство в кариерата на 22-годишната Горанова. Тя има два бронза от Световното първенство – Дубай (ОАЕ) 2021-а и Мадрид (Испания) 2018 година. Българката е завоювала още титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, но най-голямото й постижение е олимпийската титла от Токио през август миналата година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.