На личния си профил в социалната мрежа фейсбук Ивелин Петров, общински съветник от групата „Плошад Алеко“ публикува пост, в който на практика се разграничи от публикации от едноименния интернет сайт.

Актуално Свищов разговаря с най-младия съветник в настоящия мандат на местния парламент. Съветник Петров заяви, че публикацията му е лична и изразява огорчението му. Съветникът остави на преценката на „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“ дали да й бъде дадена гласност.
Ивелин Петров е един от най-активните съветници за последните повече от три години. Разпознаваемо лице в града на Щастливеца и именно по тази причина Актуално Свищов и дава гласност:

  • Рядко си позволявам до публикувам и коментирам тук политически изказвания, но днес ще го направя. В две статии, появили се наскоро на бял свят, са използвани мои думи, които не съм изричал и не съм давал съгласието си да бъдат публикувани. Всичко, което съм имал да кажа, било то позитивно или негативно, съм го правил открито по време на постоянните комисии към Общински съвет Свищов, по време на заседанията на Общински съвет Свищов, пред камера или диктофон на медия. До момента не се е случвало аз, като личност, като общиснки съветник и като гражданин да НЕ изразя мнението си публично без каквито и да е притеснения. Това не се е променило, няма и да се промени. В случая, в посочените статии има откъс от мое изказване по време на сесия на Общински съвет, зад които стоя и те са записани на запис, но и лирически размисли, които не са формулирани от мен. Осъждам опитите да се намесва името ми и да се изкривява позицията ми с изкуствени допълнения или размисили. Всичко, което искам и мисля го изразявам спокойно и без задни мисли където трябва. Не искам името ми да се използва за постигането на каквито и да било цели, камо ли политически.Визирам следните две публикации:
    ТУК и ТУК

Ивелин Петров бе категоричен, че не стои на дневен ред напускането на групата съветници.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.