Това са истинските баби. Без червило, без модерна чанта и шапка, без слънчеви очила. Обикновени, добри, грижовни, работни. Винаги ще намерят с какво да те нагостят, макар и в хладилника да нямат много, и ще е вкусно 100 пъти повече от храната и в най- луксозния ресторант, защото ще е от сърце. Ако поискаш две яйца ще ти даде поне 10, ако поискаш шепа череши ще те пусне да си набереш колкото искаш, ако помолиш да ти откъсне едно лале ще ти направи цял букет…
Винаги ще кажат добра дума, ще ти вдъхнат вяра в доброто, в смисъла, в живота. Винаги ще ти помогнат както и с каквото могат. Селските баби с напуканите ръце, с избелелите престилки и забратки, с плетените елеци и терлици, с бръчките, с добрите очи и блага усмивка, с голямо сърце и милостива душа. Те са истинските, добри хора, които трябва да са ни за пример, трябва да уважаваме и ценим, да се преклоним пред тях, защото го заслужават.
Десислава ВАСИЛЕВА – ЗАРКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.