„Призовавам Рашков отново да влезе в Булгаргаз и да извади цялата истина. Да направи проверка как в Чирен останаха само 17% газ от капацитета на хранилището след продажбата на 37 хил. МВтч газ на бившата фирма на новия шеф на Булгаргаз – МЕТ Груп. Същата тази фирма е и доставчикът, който трябва да замести Газпром. Реално пак ще се купува руски газ, но с 30% надценка и с едни 5€ над пазарната цена. Това са 10 млн. лв., които ще бъдат разпределени за комисионни. Пазарната цена е с 2€ над цената на газовия хъб в Холандия, но тази фирма ще получава по 5€ отгоре – при това без търг. Купуват газ за 200 млн. евро само за месец май без търг и без конкурс.“ Това заяви председателят на новата партия Изправи се България Мая Манолова пред Нова нюз след учредяването на формацията си, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на ПП „Изправи се България“. Манолова допълни, че вече се съмнява дали и от Продължаваме промяната искат орган, който да се бори с корупцията, защото тогава ще трябва да проверява и техните сделки като тази за газа. Лидерът на Изправи се България беше категорична, че от формацията са за енергийна независимост от руския газ, но не са съгласни енергийната зависимост от Русия да стане зависимост и от приятелския кръг на властта.
На въпрос за партньорството си с „Отровното трио“ г-жа Манолова заяви:
„В коалицията, която бяхме постигнахме нашата цел Борисов да бъде извън властта. Сега всеки тръгна по своя път, така че вероятно ще участваме отделно на следващите избори.“
Относно износът на оръжия за Украйна Мая Манолова коментира: „И малките деца разбраха, че българско оръжие стига до Украйна“. Това се потвърждава и от информация в световните и украинските медии, както и от новите договори за 2 млрд. лв. за износ към Полша и Чехия на оръжие, предназначено за Украйна. По думите на лидерът на Изправи се няма как Корнелия Нинова да не знае, че се изнася оръжие за там, защото в междуведомствената комисия, която одобрява износа освен представители на МИИ има представители и на службите, които са ги информирали за това.
„Нинова е в каскадни лъжи, които колкото и пъти да ги повтори няма да променят факта, че българско оръжие стига до Украйна. Очаквам, че ще направи „голям шлем“ в лъжите след като излъгаха пенсионерите, след като лъжат, че българско оръжие не стига до Украйна, сега третата лъжа ще бъде, ако Парламентът гласува, ние излизаме от коалицията. Не те останат, ще стоят вкопчени в креслата си до последно“ прогнозира Манолова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.