Над 130 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Една от тях е Ирен Георгиева, неин треньор е Красимир Капитанов. За футбола и плановете й Актуално Свищов разговаря с Ирен.

– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Аз съм Ирен Георгиева Георгиева от гр. Свищов. На 22.01.2023г ще навърша 12г. Уча в СУ Николай Катранов.

– Футболът за теб е?
– Футболът е моят живот.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Официално тренирам футбол в Академик Свищов от 2021. Играя на позиция халф. От 7 годишна играя футбол с приятели всяко свободно време

– Друг любим спорт?
– Нямам друг любим спорт.

– Помниш ли първия си мач?
– Първият ми официален мач с екипа на Академик беше на турнир в град Кранево. Това беше незабравим момент за мен.

– Любим отбор и футболист?
– Любимият ми отбор е Барселона, а любимият ми футболист е Меси- най-добрия на всички времена.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Моите бъдещи планове за футбола са да играя за женския национален отбор на България и да играя в отбори извън България.

– След отбора Ф9 накъде и ще продължиш ли да тренираш футбол?
– Не мисля да спирам с футбола. Докато мога ще тренирам и ще играя с отбора на Академик Свищов, защо всичко, което съм постигнала е благодарение на тях и на треньорът ми Красимир Капитанов.

– Игра и за „Севлиево Лейдис“, където бе забелязана от треньора на националния за момичета. Впечатленията ти от тези срещи и перспективите пред теб в тази насока?
– Мечтая си да играя за България и отборът на „Севлиево Лейдис“ ми даде възможност да се представя в добра светлина и да получа покана за лагер с националния отбор на момичета.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
– Харесвам много и народни танци и съм ходила на репетиции. Дори близо 5 месеца тичах от народни танци на тренировки по футбол, но футболът надделя, защото това е моята мечта. В училище любимият ми предмет е физическо.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.