Иновативен урок с очила за виртуална реалност проведоха в Свищовската професионална гимназия “Алеко Константинов”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В СПГ се проведе поредният иновативен урок, свързан с иновацията на гимназията – проектно-базираното обучение и използването на виртуалната реалност като средство за онагледяване на учебния материал.

Инж. Татяна Василева, учител по Биология и здравно образование и Елена Николаева, преподавател по руски език, проведоха урок, в който учениците имаха възможност да съчетаят знанията си за човешкото тяло – сърце и сърдечно-съдова система, с учебния материал по руски език.

Идеята на урока бе разширяване на знанията за сърдечно-съдовата система и сърцето, развиване на умения за работа с VR –очила и усвояване на лексика на чужд език. Инж. Антон Василев представи пред ученици и преподаватели възможностите на очилата за VR и начина за работа с тях. С негова помощ учениците сканираха QR-кодовете на работните листи с очилата за виртуална реалност и под ръководството на г-жа Василева успяха да разгледат сърцето и да изследват всяка една негова функция. Използвайки електронните ресурси от Дигиталната раница, учениците чуха ударите на сърцето, сравниха ритъма на спокойния и на развълнувания човек, опитаха се да усетят ритъма на собственото си сърце, а накрая с подкрепата на г-жа Николаева попълниха работен лист, свързан с усвояване на думи и фрази на руски език. Присъстващите на урока учители също бяха въвлечени в учебния процес.

С провеждането на иновативни уроци по различни учебни предмети се повишава качеството на образованието, разчупват се шаблоните, повишава се привлекателността на обучението и часовете стават по-интересни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.