Кметство Хаджидимитрово стартира дарителска кампания за набиране на средства за довършителните дейности по строежа на храм „Св. Архангели“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Дарителска кампания за набиране на средства за довършителните дейности по строежа на храм „Св. Архангели“ започна кметство село Хаджидимитрово, съвместно с църковното настоятелство. Строителството на храма в населеното място е към своя край, но средствата за довършване на оградата, цокъла на сградата, подовата настилка и вътрешната облицовка не достигат.

За да могат жителите на селото възможно най-скоро да се радват дългоочаквания църковен храм, кметът на селото Емил Тодоров инициира дарителската кампания за набиране на средства за неговото довършване.

В трите магазина на населеното място вече са поставени кутии за събиране на дарения, а всеки който желае може да подкрепи кампанията и като дари средства по следната дарителска сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

За строителството на новия храм „Св. Архангели“ в с. Хаджидимитрово, общ. Свищов.

Банковата сметка, по която могат да се правят даренията е:

МФ „Алеко Константинов“

IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12

BIC: UNCR BGSF

Уникредит Булбанк

Основание на превода: За строителството на храм

„Св. Архангели“ с. Хаджидимитрово

Кметство Хаджидимитрово и жителите на населеното място изказват своите искрени благодарности на всеки благодетел с добро сърце!