Положилите клетва общински съветници на Свищов провеждат първо заседание, което е извънредно, научи Актуално Свищов.

Очаква се съветниците да дадат съгласие „Индустриален технологичен парк – Свищов“ ЕООД, да кандидатства с предложение за изпълнение на инвестиции “Изграждане на “Дунавски индустриален технологичен парк – Свищов“ за финансиране по процедура „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции („AttractInvestBG“)“, от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Още в понеделник Актуално Свищов писа, че съветниците ще проведат извънредно заседание до края на седмицата. Вчера кметът Генчев по време на първата си официална пресконференция след встъпване в третия си мандат, коментира, че срокът за подаване на документи е 14 ноември. Градоначалникът изрази увереност, че Общината ще посрещне 2024 година с одобрен пореден проект и ще започнат конкретните стъпки за изграждане на индустриалната зона.

Освен това съветниците трябва да определят размера на основни месечни заплати на кметовете в селата Александрово, Совата и Червена.

Извънредното заседание е утре, 9 ноември от 14,30 часа в зала 1 на Цанко Церковски 2.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.