Илиян Венков поема управлението на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” ЕООД за нови три години, научи Актуално Свищов.

Решението е на комисията, която проведе конкурс за избор на управител на здравното заведение. За да стане факт трябва да бъде потвърдено от градския парламент. Заседанието е по график на 25 януари.

Актуално Свищов припомня, че Илиян Венков пое управлението на болницата на 6 октомври 2020 година като временен управител, отказвайки се от поста заместник-кмет. След конкурс става управител преди три години. За времето му начело на лечебницата – тя със задължения за над един милион излиза на печалба. В края на 2023 година Венков отчете пред Новините на града на Щастливеца – такива, каквито са!: Доверието към болницата се връща – през 2020 година пациентите са 2531, три години по-късно те са 3572

По време на редовното си заседание градските депутати трябва да утвърдят и новите стари шефове на другите две общински дружества след конкурс. Димчо Шопов продължава управлението на “Център за управление на отпадъците” – дружеството за последните години отчита загуба, но положителната тенденция е, че тя намалява.

Габриела Петрушева продължава да е начело на Дунавско дело – изданието, което се печата под егидата на ОбС. За съжаление за времето, което тя печата газетата – тя генерерира само увеличаваща се от година, на година загуба.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.