Предвождани от първия отбор, десетки футболисти на Академик се включиха в общоградското шествие за 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, пише сайтът Академик.бг.

Играчите, облечени в своите сини екипи, се събраха на площад „Свобода“, откъдето потеглиха като част от общоградското шествие към площад „Алеко“. Там футболистите позираха за отборна снимка и разговаряха със съгражданите ни в празничната атмосфера.

„Отбелязването на националните празници и почитането на традиции е основна част от възпитаването на отговорност и характер във футболистите, както и отлична възможност да се почетат светините на българската история и култура. По този начин за пореден път доказваме, че ОФК „Академик“ е повече от футболен клуб“, коментира Емил Перушанов, президент на клуба,


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.