Основната причина, поради която не останах да живея в Свищов, е липсата на работа и адекватно заплащане. Въпреки всичко, често си идвам в Свищов и се старая да помагам с каквото мога. Винаги пазарувам в Свищов и от свищовски производители – дрехи, храна, плодове и зеленчуци, мед, напитки. Това правят и други наши съграждани, които не живеят в Свищов. Хората, които са на работа в чужбина, през лятото се връщат в града ни и организират семейните си тържества тук.

Скоро направих една анкета в групата „Гласът на Свищов“ в социалната мрежа и всички споделиха, че предпочитат да пазаруват от местни производители. Идеята за постоянен фермерски пазар се подкрепя от всички, но е интересно защо досега това не е организирано и не се случва?

Трудно е да си производител и сам да си продаваш продукцията. За малките семейни стопанства това е свързано и с липсата на време, защото отглеждането на животни е трудоемка работа и ангажира целия ти ден.

Ето защо екипът на коалиция 68 сме заложили в програмата ни да организираме фермерски пазари и помощ на стопанствата в реализиране на тяхната продукция. Участие в повече програми за малки семейни стопанства, които се съфинансират от европейски фондове. Помощ и при организирането на спедиция и реализацията на фермерската продукция извън пределите на Свищов.

Подробно представяме нашата програма при срещите ни с хора по време на предизборната кампания. Каним всички да заповядат и да се срещнат с нас.

Предизборен щаб на Местна коалиция ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД и Ние идваме с номер 68 в интегралната бюлетина за избор на кмет на община Свищов, общински съветници и кметове на кметства.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК