И в София бе отбелязана 160-годишнината от рождението на проф. Иван Шишманов, научи Актуално Свищов. Ректорът на Академията, проф. Божинова, присъства на проявите като член на Националния комитет за отбелязване на годишнината.
Тържествено честване на 160 години от рождението на проф. Иван Шишманов – министър на просвещението в началото на 20 век, с голям принос за развитието на образованието и културата в младата българска държава и един от най-видните свищовлии.
„Като член на Националния комитет „160 години проф. Иван Шишманов“, за мен е чест да участвам в събитията по отбелязването на забележителната годишнина в София – юбилейната изложба в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и тържествения хоров концерт в аулата на СУ „Св. Климент Охридски”, коментира проф. Божинова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.