Екипи на Енерго Про продължава работа и в нощните часове за отстраняване на аварията по елмрежата и Совата и Хаджидимитрово остават без ток и през нощта. Това съобщи за Актуално Свищов кметът Генчо Генчев.

Причината в двете селища официално да няма ток и през нощта е авария в трудно достъпно дере. Въпреки това екипи работят за отстраняване на аварията.

Към момента електричеството е възстановено в Ореш, Козловец, Драгомирово и Вардим. В останалите населени места, където има проблеми работят екипи и в този час и се очаква електричеството да бъде възстановено.

В момента усилията са да не бъде затворен пътя през Козловец. Там се работи и в този час, увери кметът Генчев, който е с екипите по почистването на терен.

Към момента улиците в града са почистени до асфалт.

Създадена е организация наличната техника да излезе по уличната мрежа на града и да започне обработката при започналите отрицателни температури и заледявания. Кметът бе категоричен, че ще се работи докато е необходимо в следващите часове. Генчев изказа благодарност на горските служители, които днес са помогнали при отстраняване на падналите от тежкия и мокър сняг дървета и клони.