„Така нареченият „български закон Магнитски“ е комунистически проект. Слисах се, защото нашата демокрация е на Христова възраст, а този законопроект ни връща към Член 1 от старата Конституция – една партия се слива с държавата. Такъв закон ще заплюе неприкосновеността на частната собственост. С такъв закон правовата държава ще бъде изпратена на кино. Не е работа на изпълнителната власт да влиза в ролята на разследващ орган и да определя кой е добър и кой лош“.
Това каза пред БНР в предаването „Политически некоректно” Георги Марков, юрист, депутат в няколко парламента, конституционен съдия.
И подчерта, че куражът на нашите управляващи за подобна стъпка „идва от опита на техните шефове в Европа“.
Марков попита – може ли парламент, за който не са гласували 2/3 от българите, да решава адекватно въпроси като този за еврото или този за РСМ:
„И правителството, което е еманация на парламента, и то е ниско легитимно… Ние сме страна на политическа, институционална и икономическа инфлация“.
В предаването „Политически НЕкоректно“ той допълни, че „европейците, за да наложим санкции на руснаците, ще си изтупваме дрехите, няма да се къпем и няма да караме коли, а санкционираните ще се къпят и ще си перат дрехите“:
„Това е малоумие. И прекален светец на Бог не е драг“.
Георги Марков е категоричен, че трябва да има солидарност с украинците, но „не и солидарност с глупостта“:
„Не може да се налагат санкции, с които – все едно отиваш на лов и се гръмваш в крака. Това не спира войната“.
Според него ценностите на Западна Европа днес са ислямизация, африканизация, разрушаване на традиционното семейство, промяна на демографския профил на Стария континент.
Във връзка с влизането на България в еврозоната той посочи, че сега не е моментът, тъй като сме в хиперинфлация, има война, а пандемията се връща:
„Трябва дълго да стоим в чакалнята, докато не се види накъде вървят нещата. Има опасност те да станат по-зле“.
По думите му държавата няма да се оправи, ако не се премахне машинното гласуване и не се въведе поне смесена избирателна система.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.