Месецът е март 2021г. Всички са го забравили, но тогава 4 пловдивски синчета на бизнесмени, бяха задържани от органите на МВР за автопроизшествия, употреба на наркотици, превишена скорост, подкупи, неплатени данъци и т.н.
Първият е Тома Христов Томов – син на строителния предприемач Христо Томов. Синчето на Томов си спретва едночасова гонка с патрули на МВР, след което е задържан и в колата му е открита марихуана(в целия автомобил мирише силно на въпросният наркотик, очевидно в следствие употреба)! Установена е употребата на марихуана с дръг тест. Обвинения от прокуратурата не са повдигнати.
Вторият е Красимир Батаклиев – син на приватизатора на градски транспорт – Ангел Батаклиев. Спрян при проверка на КАТ, като е установина липса на гражданска отговорност, неплатени данъци на автомобила и множество нарушения. Предлага подкуп на полицаите. Задържан за 24 часа! Обвинения от прокуратурата за подкуп на длъжностни лица не са повдигнати!
Третият е Борислав Минев – син на собственика на “Бор Чвор”. Спрян от патрул на КАТ за превишена скорост, отказва проба за наркотици. Книжката “му е отнета” от директора на МВР Чирпан за десетки нарушения на правилника, но той все още продължава да шофира с въпросния документ, който е запазил поради връзките на татко. Задържан от органите на МВР. Обвинение от прокуратурата за управление при отнета правоспособност не са повдигнати.
Четвъртият е Александър Апостолов(собственик на “Трафик нюз”) – син на бивш полицай и охранителен бос. Апостолов е спрян от патрул на КАТ в 10ч. сутринта при рутинна проверка на КАТ. В кръвта му са открити амфетамини чрез дръг тест. След обиск в дома му са намерени още наркотици, задържан за 24 часа. Обвинения от прокуратурата за управление на МПС, след употреба на наркотици, не са повдигнати!
И тези четиримата ли чакаме да убият някой!?
Жасмина ПРОДАНОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.