Хванаха румънец – направил си наркооранжерия селска къща, пише Веселина Ангелова във вестник „Борба“.
Криминалисти разкриха наркооранжерия в дряновското село Саласука. Иззети са 154 канабисови растения. Задържан е 55-годишен румънски гражданин.
На 23 ноември криминалисти от РУ Дряново предприели претърсване в частен имот в село Саласука. В една от стаите, приспособена за отглеждане на канабис, открили и иззели 154 растения, реагирали при полевия наркотест на марихуана. Допълнително е намерен полиетиленов плик, съдържащ суха зелена листна маса с тегло 21 грама, също реагирала на марихуана. Конфискувано е оборудване – лампи с рефлекторни светлоотразители към тях, вентилатори, два радиатора, единадесет туби с течен тор и други съоръжения, способстващи отглеждането на растенията.
За срок до 24 часа е задържан 55-годишен румънски гражданин, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.