Окръжната прокуратура в Ямбол задържа за срок до 72 часа две украински гражданки, обвинени в контрабандно пренасяне на близо 12 килограма златни изделия през граничния пункт „Лесово“, предаде БНР.
Двете украинки са пътували с микробус от Турция за Украйна през България. При преминаването на граничния пункт „Лесово“ те обявили, че не пренасят стоки, които трябва да декларират.
При последвалата проверка и лични прегледи на пътниците митническите служители установяват укрити под дрехите на двете жени общо 30 пакета бижутерски изделия от жълт метал. Всяка от обвиняемите е носела по 15 пакета, увити в тиксо и пристегнати около тялото с ластично бельо.
По първоначални данни контрабандно пренасяните накити са с общо тегло 11 836,10 грама. Изработени са от 14-каратово злато и са на обща стойност 1 065 249 лева.
Предстои Окръжната прокуратура в Ямбол да поиска от съда на двете жени да бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.