Хванаха две малолетни крадли в Козловец, а баба задигна портфейл в магазин и стана за резил, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
Кражби на пари, разкриха служители на полицейското управление в Свищов. На 12 декември в полицейското управление е получен сигнал за кражба на пари от жилище на самотноживеещ в с. Козловец. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са две малолетни момичета от същото село. От проведените допълнителни разследващи действия е изяснено, че едното от момичетата е извършило кражба на пари и от друго жилище в селото.  И в двата случая инкриминираните суми са възстановени на собствениците.
Материалите по двата случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.
Установен е и извършителят на джебчийска кражба. Вчера съдействие в полицията е потърсил мъж, който обяснил, че докато пазарувал в голям търговски обект в крайдунавския град е бил откраднат портфейла му, с намиращи се в него лични документи. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 75-годишна местна жителка. Инкриминираните вещи са върнати на собственика.
Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.