Униформени хванаха двама шофьори зад волана с 1,2 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

В 21.15 часа в град Белене при проверка е установено, че 55-годишен управлява моторна фреза с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът не е дал кръв за лабораторна обработка. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство е образувано в РУ – Никопол за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 16:10 часа вчера в село Ленково бил проверен 53-годишен, който се придвижвал с товарен автомобил „Щайер“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът е отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.