Полицейски производства са образувани в РУ – Левски за шофиране след употреба на наркотици и за притежаване на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

В 19:33 часа на 3 януари в града на улица „Хан Аспарух“ е бил проверен 31-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за бензодиазепини и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и е образувано бързо производство.

Мъжът доброволно е предал две станиолови свивки с размери 2 см Х 2 см., съдържащи суха зелена тревиста маса – по негови данни е марихуана за лична употреба. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпления по чл.343 „б“, ал.3 и по чл. 354 „а“, ал. 3, от НК. Уведомена е РП – Плевен.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.