Мъж на 92 години е заловен да управлява лек автомобил в центъра на Сливен след употреба на алкохол, без шофьорска книжка и без регистрационни номера, предаде БНР. Спрян е, защото полицейският патрул е забелязал, че колата е без номера. Срещу  образувано бързо производство и му съставен акт по Закона за движение по пътищата.
92-годишният Стефан Стефанов коментира, че не за пръв път се качва на автомобила си, за да отиде до близкия магазин и до гаража. Той видимо не бе притеснен, че е пристъпил закона:  „Какви ги приказваш, бе? Всички знаят за какво ме спряха“, каза той.
От разказа на възрастния мъж не стана ясно дали в момента притежава шофьорска книжка и къде е тя, както и дава ли си сметка, че е опасен на пътя:  „Аз от 1962 година съм шофьор и нарушения почти нямам“, отбеляза Стефан Стефанов.
На въпрос към дъщеря му защо ключовете на колата са в него, отговорът бе следният: „Кой да му ги вземе?“
Съседите на Стефанов бяха категорични, че не трябва да бъде допускан да отново да седне зад волана:
„Не е за шофьор“;
„Естествено, като стане на 90 години то се предполага, че няма рефлекси“.
Въпреки всеобщото мнение, че трябва да приключи с шофирането, Стефанов обяви, че няма такова намерение: „Ще карам, докато пукна, ще карам?“
Ако възрастния мъж отново бъде заловен да управлява автомобил без шофьорска книжка, то той ще се изправи пред съда.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.