На 14 февруари се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“.

Около 12:15 часа на територията на РУ Никопол е установен товарен автомобил МАН, с водач 66-годишен. Камионът транспортирал 30 пр. куб метра дърва за огрев от вида „Глидич“, без превозен билет.

На място е извършен оглед на местопроизшествие. Съставен е акт по Закона за горите. Камионът и дървесината са иззети. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.235, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

Около 11.00 часа в село Чомаковци в частен имот са установени 1 куб.метър дърва за огрев от вида „Акация“ без контролна горска марка или документ за произход. Съставен е акт по Закона за горите. По случая е образувано бързо производство по чл.235, ал.6, във връзка с ал.2, ал.1 от НК.

В 11.40 часа в село Биволаре в частен двор е намерен един пространствен кубичен метър дърва за огрев от видовете „Акация“, „Бряст“ и „Джанка“, без дървесината да е маркирана с контролна горска марка, общинска или производствена марка и без да е придружена с превозен билет. Не са представени документи, доказващи законния произход на дървесината. Съставен е акт от горски инспектор при РДГ – Ловеч на основание чл. 274, ал. 1, т. 1 от Закона за горите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.