Свищовски полицаи хванаха 44-годишен да кара автобус с 1,61 промила и 24-годишен от Вардим, дрогиран зад волана. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Двама водачи, употребили алкохол и един – коктейл от наркотични вещества, установиха служители на УП – П. Тръмбеш и РУ – Свищов за денонощие. Тази нощ около 02,00 ч. в село Климентово при обработка на произшествие с леки материални щети е установено, че 41-годишната водачка на лек автомобил Опел от същото село е седнала зад волана, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 2,19 промила. Тя е отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Вчера преди обяд в Свищов е извършена проверка на автобус, управляван от 44-годишен от село Новград. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,61 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Снощи около 22,00 ч. в дунавския град е извършена проверка на лек автомобил Ауди, управляван от 24-годишен от село Вардим. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Срещу тримата са започнати бързи производства.