Служители на РУ – Две могили са установили при проверка водач с положителна проба за наркотици, който имал наркотик в себе си и управлявал автомобил с прекратена регистрация. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

На 21 март около 06:30 часа на главен път I-5, в района на километър 23+000, дежурен наряд от РУ – Две могили е спрял за проверка лек автомобил Фолксваген, модел Поло, управляван от 38-годишен водач.

При извършените тестове с технически средства е установена положителна реакция за употреба на амфетамин и метамфетамин. На водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до УМБАЛ „Канев“ в Русе, където е отказал да даде проби за химическо изследване.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

В хода на проверката на водача, униформените са установили още, че той държи в себе си наркотици. Предал е прозрачна пластмасова кутийка от бонбони, съдържаща кристалообразно вещество, което при изследване с полеви наркотест е реагирало положително за амфетамин и метамфетамин. За това е започната преписка за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Започната е и още една проверка, за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК, във връзка с това, че колата, която 38-годишният управлявал се е оказала със служебно прекратена регистрация.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.