Районната прокуратура в Добрич повдигна обвинение срещу 35-годишен мъж, заловен от полицията да шофира с 5.02 промила алкохол, предаде БНР. Органите на реда са установили и наличието на наркотици при направените тестове. Прокуратурата ще поиска днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

При рутинна полицейска проверка, вечерта на 17 януари 2024 година, автомобилът на 35-годишния мъж бил спрян в с. Стефаново, община Добричка, посочи районният прокурор Даниел Илиев.

Положителен е тестът и за наркотици – амфетмин и метаамфтамин. На мъжа са взети и кръвни проби. Предвид, че задържаният е осъждан вече за притежание на забранени субстанции, а управлението на автомобил след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност, наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.