Имаме кауза, нейното име е България и затова продължаваме въпреки всичко – това казва председателят в оставка Христо Иванов по повод петата годишнина от учредяването на партия „Да, България“. Тя беше учредена от над 1400 души на 7 януари 2017 г., съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Демократична България.
Пет години по-късно като част от обединението „Демократична България“ е парламентарно представена сила, с двама министри в настоящото правителство и общински съветници из цялата страна.
Ето и пълния текст на посланието на Христо Иванов по повод годишнината от учредяването:
„На този ден преди пет години учредихме надеждата си за България. Нарекохме партията си “Да, България!”, защото сме убедени, че България е отговорът. Онзи, големият отговор на всичките ни въпроси. Още тогава бяхме сигурни, че тя може много повече. Но за да ѝ развържем ръцете, за да ѝ разчистим път напред към това “много повече”, трябва ние самите да направим много повече от всичко, което сме правили по отделно. Затова се заехме да правим политическа организация.
Днес, повече от всякога, знаем, че това е единственото средство за дългосрочна промяна към добро. Знаем, че тази работа е за хора, които са оттук и не са за малко. Знаем, че минава през неуспехи, разочарования, грешки и сблъсъци със собствените ни несъвършенства. Знаем, че изисква онова неразбираемо човешко състояние – да продължиш въпреки всичко, когато има кауза. А ние кауза имаме. Да, нейното име е България. И затова – продължаваме!
Днес искам да благодаря от сърце на всички онези хора в “Да, България!”, които от 2017 г. насам не спряха нито за миг да работят, за да може надеждата от учредяването ни да започне, малко по малко, да се превръща в реалност.“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.