Коалиция Демократична България отново промени водачеството си в листата буквално няколко часа преди регистрацията. Очевидно ръководството на трите партии сменя тактиката и влиза в лидерска битка, провокирана от ДПС и силния водач Делян Пеевски, пише новинарския сайт от старата столица Болярски новини. Преди минути стана ясно, че кандидат-депутатите на ДБ в региона ще бъдат водени от съпредседателя на коалицията Христо Иванов. Той ще присъства лично в ОИК, за да внесе документите за изборите на 14 ноември.
До преди часове беше безспорно, че на мястото на доскорошния водач адв. Калоян Янков, който се оттегли по лични причини, ще е компютърния специалист Божидар Божанов. Само че той е непознат сред местните активисти и това би било проблем за разширяване на доверието.
Велико Търново винаги е бил знаков регион за резултатите и тенденциите на нагласите на хората, твърдят от години анализатори. Добрата новина е, че и партийните централи този път са се съобразили с това. Лошата е, че почти никоя от партиите не слага местен човек за водач, но пък на старата столица и прилича истински лидерски дебат.
ГЕРБ залагат на популярния предишен здравен министър проф. Костадин Ангелов, ДПС на Пеевски, ДБ на Христо Иванов, БСП на Явор Божанков, а формацията на Манолова – на политологът Минчо Христов. До часове ще научим водача на ИТН, а „Продължаваме промяната“ – най – вероятно на арх. Йордан Терзийски.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.